Hai. Ik zie dat je op mijn voorstelpagina bent beland. 


Een enkele keer moet ik van mijn werkgever een cursus volgen. En zo'n cursus begint negen van de tien keer met een voorstelrondje.  Niet mijn favoriete deel. Maar wel zinvol. Want het werkt een stuk prettiger als je elkaar een beetje kent. 

 

Hieronder stel ik me graag aan je voor.

Mijn meisjesnaam is Grit. In het Nederlands staat Grit voor grind, steen, gruis. In het Engels staat Grit voor stoer, zelfverzekerd en doorzettingsvermogen.

 

De oorsprong van Grit

Een versie van het woord Grit bestond al in het Oud-Engels: 'grytte' en wordt omschreven als een combinatie van standvastig, moedig en vastberaden. Kortom: een Grit heeft altijd succes bij alles wat hij doet. Dat zijn grote woorden en ik ben in de grond, om even in het onderwerp te blijven, een bescheiden mens.

Ik ben een beginnende ondernemer, maar zeker geen beginnend schrijver. Aan de start van het nieuwe millennium, dus zo'n 22 jaar geleden, heb ik mijn schrijftalent ontdekt. En toen ik eenmaal begon met schrijven, kon ik niet meer stoppen. Ooit hoorde ik iemand zeggen: "Als je doet wat je leuk vindt, hoef je nooit te werken." En zo is het. Ik vind het niet alleen heerlijk om te schrijven, maar ook om te redigeren. En niet omdat ik alles beter weet. Vast niet. Ik wil graag mijn expertise gebruiken om anderen blij te maken met keigoede teksten. 

Dagelijks leven

Naast mijn werk als zelfstandig tekstschrijver, werk ik als roostermaker in het voortgezet onderwijs. Een dynamische en veelzijdige baan.

Ik woon sinds twee jaar in Oosterwold. Een buitenwijk van Almere. Oosterwold is geen standaardwijk, maar een pionierswijk. Dat betekent dat de wijk bijna geheel ontwikkeld is en wordt door de bewoners zelf. Bewoners en aspirant bewoners moeten alles zelf regelen. Van het ontwerp van het huis tot het aanleggen van de kavelweg. Dat is een hoop werk, maar het levert ook  vrienden voor het leven op. 

Als Oosterwolders hebben wij met de gemeente Almere afgesproken de helft van ons kavel te reserveren voor stadslandbouw. Hoewel stadslandbouw niet nieuw is, staat het de laatste jaren wel steeds meer in de belangstelling.  We willen allemaal duurzaam leven. En in je eigen eten voorzien, past perfect in een duurzaam plaatje. 

En nu een metafoor. Ik vergelijk mijn moestuinplanten weleens met mijn teksten. Ik bedenk van tevoren wat ik wil creëren. Ik plant een zaadje en uiteindelijk groeit dit zaadje uit tot een prachtige plant. De plant levert mij voeding en dus energie. Mijn teksten leveren jou ook wat op.  En daar draait het uiteindelijk om. Jij investeert in keigoede teksten. Mijn keigoede teksten leveren jou meer bezoekers en dus meer omzet.